Våra tjänster

Fokus på våtlackering

​​​​​​​- som ger ett hållbart resultat med en spegelblank yta.


Varför föredrar vi våtlackering?

Våtlackering är ofta ett lämpligt alternativ istället för pulverlackering som ger ett väldigt slitstarkt resultat. Den här varianten av lackeringen är fördelaktig när föremålet inte tål hög värme, då en extra blank och jämn yta är att föredra samt när specifika och exakta färgnyanser eftersträvas. Vilket gör att denna typ av lackering lämpar sig bäst till ändamål så som: fordon, maskindelar, köksluckor, ventiler av olika slag och så vidare. 

Med industrilack vill man allt som oftast uppnå två saker, dels att ytan blir extra slitstark och här kan färgen ses som en slags förstärkande ytbehandling, och dels för att få fram en estetik och skönhet. Våtlackeringen erbjuder, som redan nämnts, en stor variation av färgnyanser och man kan vara otroligt specifik i sitt färgval. Det här innebär att man kan sköta lackeringen av metalldelar som kanske tillhör en viss bilmodell långt från platsen där bilen faktiskt tillverkas.

Lackeringen bedrivs i två olika lokaler

I Kramfors lokal målas och tvättas hyudralventiler där detaljerna tvättas i en femstegsbehandling innan lackering. Köksluckor och splitterskydd målas liggandes i en lokal i Nyland.

Företaget har även erfarenheter av billackering och varvsmålning, då vi bland annat har arbetat i omgångar med stridsbåt 90. Vi har varit med om att måla diverse delar och produkter (till fordon) i olika färger, till olika länder.
​​​​​​​
De färger som vi främst använder är vattenbaserade varianter men även oxiranester samt till viss del epoxifärg eller färger enligt kundens önskemål.